Umeå – Norrlandsporten

Umeå är en stad med mycket att göra och se. Staden är Norrlands största tätort med över 81 000 invånare. Ume älv flyter genom staden och den har alltid varit ett kännetecken för staden likväl som alla björkar som växer här. Umeå kallas således för ”björkarnas stad” Staden är numera ett välkänt tillhåll för kultur och varje år hålls flera festivaler som tex kulturnatta som brukar dra fulla hus. Det finns ett stort universitet i staden som växt mycket de senaste femton åren. Just universitetet har hjälpt till mycket vad det gäller befolkningstillväxten som skett under de senaste tio åren. Staden har en lång historia som går ända tillbaks tillbaks till 1300 talet. Under 1700 talet förstördes hela staden i en gigantisk brand som de invaderande ryssarna startade. Detta var under perioden då Sverige och Ryssland krigade. Staden brann även en andra gång vilket var under senaste delen av 1800 talet.

Numera är det en fridfull stad som drar många turister framför allt under sommaren. Några av de populäraste besöksmålen i Umeå är Västerbottens museum med Friluftsmuseet vid Gammlia, Umeå Energicentrum samt Bildmuseet. Söker man boende i staden rekommenderas hotellumea.com som listat stadens alla hotell med detaljerad information om varje hotell samt möjlighet att boka online.

Kommentarer inaktiverade.