Linköping är en favorit

Linköping är en stad som ligger mig varmt och hjärtat. Kanske beror det på att jag studerade där för många herrans år sedan eller så är det bara för att det är en så härlig stad. Linköping är Sveriges femte största stad och ligger i en vacker del i Östergötland. Linköping är en vädligt gammal stad som härstammar från medeltiden. Man ser faktiskt fortfarande lämningar från den perioden i centrala staden om man tittar noga. Bland annar runt stora torget. Det är faktiskt den väl kända kungen Magnus Ladulås som tros ha grundat Linköping i slutet på 1200-talet. Mycket utav de gamla medeltida byggnaderna förstördes tyvärr under en häftig brand på 1700-talet men några finns fortfarande kvar till allmän beskådan. Om du vill se gamla byggnader och minnen från en svunnen tid skall du besöka Friluftsmuseet Gamla Linköping där du ser gamla träbyggnader och gränder av kullerstenar. Du kan också besöka Linköping slotts- och domkyrkomuseum där man får en inblick i hur tiden från medeltiden fram till 1600-talet har fortlöpt.

Att göra

Om du är sugen på godis och närmare bestämt godis från Cloetta skall du besöka deras godisbutik som ligger utanför Linköping i Ljungsbro. Man kan här köpa andrasorteringschoklad till mycket förmånliga priser. En annan personlig favorit är Ekenäs Slott som i mitt tycke är ett av Sveriges vackraste slott. Det är ett fantastiskt renässansslott där det faktiskt anordnas riddarspel vilket är hur roligt som helst. För mer information vad man kan hitta på se, http://www.visitlinkoping.se/gora/sevardheter

Boende

Det finns många bra boendealternativ i Linköping, allt från lite billigare vandrarhem till hotell med mycket hög standard. Man kan välja att bo mitt i staden eller ett mer lantligt boende. Om du skall bo på hotell rekommenderar jag Hotellguiderna.se/linköping som skriver och recenserar varje centralt hotell i Linköping. Oavsett hur du vill bo under din vistelse i Linköping så är jag övertygad om att du kommer ha en mycket bra tid i Linköping.

Kommentarer inaktiverade.