Visby – Sommar paradiset

Visby turistort

Visby är Gotlands största stad med ca 22 000 invånare och staden är residensstad i Gotlands län och stiftsstad i Visby stift. Visby är en medeltidsstad med anor från många hundra år tillbaks och den kanske mest käna landmärket är ringmuren som ringlar sig runt staden. Det finns många medeltidslämningar i staden då det finns ett flertal väldigt välbevarade kyrkor och slott. Visby är en mycket populär turistort under sommaren med hundratusentals besökare som kommer från hela Sverige.

Sevärdheter i Visby

Det finns massor att göra och se i staden och vi nämner några av de aktiviteter som brukar vara uppskattat. Gute Vingård producerar sitt eget gotländska vin med eget destilleri. De producerar vin av gotländska vindruvor samt fruktviner samt brännvin. Passa på att sväng förbi och kolla på gården samt provsmaka vinet. Stora Karlsö är ett naturreservat med en helt unik miljö. Växtligheten på det alvaret är mycket unikt med väldoftande örter och en mycket rik flora. Ön var faktiskt bebodd redan på stenåldern och där finns många grottor från den tiden. Den mest kända är den 30 meter djupa Stora Förvar grottan.

Bo i Visby

Visby har ett otroligt stort antal restauranger och matställen. Detsamma gäller hotell. Den lilla 20 000 staden har hela 15 hotell som kan läsas mer om på Visbys hotell guide. Det finns även ett stort antal av mindre boenden som vandrarhem, campingar, bed and breakfast runt hela ön.

Kommentarer inaktiverade.