Helsingborg stadsguide

Helsingborg

Helsingborg ligger i Skåne län beläget vid Öresunds smalaste del. Staden är den närmaste vägen till grannlandet Danmark med endast fyra kilometer som skiljer Helsingborg från Helsingör. Staden är Skånes näst största stad efter Malmö och staden är den åttonde största i Sverige. Det finns mycket att göra och se i staden och det är en synnerligen trevlig stad att vistas i framför allt sommartid då det händer mycket i Helsingborg.

Boende i staden

Som turist i Helsingborg finns det övernattningsalternativ för alla plånböcker och smaker. Det finns hela 17 hotell i staden vilket är väldigt mycket med tanke på stadens storlek , det finns allt från tvåstjärniga hotell upp till fyrstjärniga. Se hotellhelsingborg.net för en komplett hotellguide över staden. Staden kryllar också av mindre b & b boenden samt vandrahem.

Sevärdheter i Helsingborg

Fredriksdal museem och park Fredriksdal är mycket i ett , nämligen en vidsträckt park, det finns ett friluftsmuseum på området , teaterscen där det brukar spelas teater och uppsättningar under sommaren.Bbotanisk trädgård med tillhörande köksträdgård, naturlekplats, djurinhägnad samt jordbruksgårdar och gamla stadskvarter. Som synes finns det massor att göra i denna fina skånska område.

Kärnan i Helsingborg var länge skådeplatsen för krig och belägringar när svenskar och danskar har mötts på slagfältet genom historiens vingslag. Från Kärnan och Borgen mitt över Stortorget har man en fantastisk utsikt över staden. Endast 4 kilometer över Öresund från Kärnan har du sikte på Helsingör där sundet förövrigt är som smalast. Vid soligt väder kan man från det 34 meter höga tornets tydligt se ända till Malmö med Turning Torso och Öresundsbron.

Kommentarer inaktiverade.