Läsvärt om Gävle

Gävle

Gävle ligger i Gästrikland och har över 71 000 invånare och är därför Sveriges 13:e största tätort. Något som blivit mycket populärt och omtalat i Gävle är den årliga Gävlebocken som är en jätte bock i halm som ställs upp runt jul varje år. Något som även tyvärr har blivit en tradition är att den bränns upp nästan varje år trots att man installerat övervakningskameror m.m.
Gävle ligger 17 mil från Stockholm och det är E4an som gäller om man vill ta sig däremellan. Det tar ca. 1 timme och 45 minuter att ta sig från Gävle till Stockholm. E4an sträcker sig långt och du kan ta dig ända ner till södra Sverige med hjälp av E4:an. Du kan även ta dig långt upp i norra Sverige med hjälp av E4an.

Som turist i Gävle så finns det mycket intressant man kan hitta på. Ska du åka upp till Norrland och har vägarna förbi Gävle så stanna till en stund för att betrakta de kilometerlånga stränderna som finns vid havet. Det finns massvis med roliga och spännande aktiviteter året om. Bland annat så finns det ett äventyrsbad där man kan spendera dagen lång för att bada.
Gävle växer och växer för varje år som går. För dig som tycker om att shoppa så finns ett av Sveriges största köpcentrum i Valbo, där ligger bland annat IKEA. Det finns även fler butiker runt Stortorget, där finner du över 200 butiker som säljer allt mellan himmel och jord.

Finn ditt drömboende i Gävle, här finns det allt ifrån mysiga vandrarhem till lyxhotell. Det vore väl inte helt fel att ha en bubbelpool på hotellrummet med en egen champagnekyl. Unna dig något extra och boka sviten på något av Gävles alla hotell.
För att se om något hotell har ett rum ledigt kan ni använda er av Hotels.com som är en bokningssajt som samlar världens alla hotell. Det som är speciellt på Hotels.com är att du enkelt kan få en överblick över vilka hotell som har lediga rum och sedan sortera ut dem efter dina egna önskemål som du själv kan ställa in genom några enkla knapptryckningar.

Kommentarer inaktiverade.