Åre skidorten nr1

Åre – Skidåkarnas mecka i Sverige

Åre är den klart största skidorten i Sverige med hela 107 st pistade nedfarter och 42 liftar som står till förfogande för besökarna mellan November-Maj varje vinter. Hela orten är uppbyggd kring skidåkning vintertid och för vandring/bergsklättring under sommarhalvåret. Skidåkningen brukar räknas som en av Nordens topp två anläggningar och kanske är det bara norska Hemsedalsom på allvar kan utmana om titeln som nordens bästa anläggning. Åre lockar som sagt även mycket turister sommartid men då är det andra aktiviteter som står på agendan. Det går att göra precis hur mycket som helst under en sommar i Åre. Eller inte mycket alls. Man väljer själv beroende på vilket humör man är på. Fjällen erbjuder ett så vitt spektrum av aktiviteter och avslappning att det inte går att sammanfatta på en plats. Vi nämner några aktiviteter. Cykla downhill, fiske, rid på häst, paddla kanot eller varför inte bestiga Åreskutan.

Boende i Åre

Åre som är en turistort har väldigt många olika typer av boenden att erbjuda för besökarna. Vill man bo lite bekvämt kan man välja något av Åres alla hotell, det finns 12 hotell i direkt anslutning till orten och det finns allt mellan tvåstjärniga upp till femstjärniga hotell att välja mellan. Vill man hellre bo lite billigare finns det en del vandrarhem och bed and breakfast ställen att välja på. Håll även utkik efter privata husägare som ofta sätter upp ”Rum att hyra” skyltar.

Kommentarer inaktiverade.