Allt om Nyköping

Turistguide för Nyköping

Nyköping ligger i Södermanland och staden är centralort i Nyköpings kommun och residensstad i hela Södermanlands län. Området är attraktivt för både företagare och personer som vill bo här då närheten till Stockholm lockar. Runt staden slingrar sig Nyköpingsån och här har man funnit kvarlämningar som har daterats till cirka 2000 år före Kristus. Nyköping är så vitt man vet en av Sveriges äldsta städer.

Nyköping har en vacker natur och skärgård. Besök ett av de många naturreservaten och njut av orörd flora och fauna. Ta med dig kikaren ut i naturen och upptäck de många fågelarter som finns runtom Nyköping. Staden har också många kyrkor där Alla Helgona kyrka är den mest kända. Kyrkan började byggas under senare delen av 1200-talet. Under hertig Karls tid gjordes en genomgripande ombyggnad. Vid restaureringen 1909 fick kyrkan den lilla takryttaren, som är en kopia av tornet på Erik Dahlbergs kopparstick över Nyköping.

Boende i Nyköping

Det finns gott om boenden för turister i Nyköping. Övernatta på hotell i Nyköping eller bo på lantgård med fridsamma kossor som granne. Man kan också njuta av ett boende på en 1700-tals herrgård mitt i det vackra sörmländska herrgårdslandskapet. Det finns massor med alternativ och plånboken och personlig tycke och smak skall bestämma boendet.

Kommentarer inaktiverade.