Skövde

Skövde ligger i Västergötland och staden är centralort i Skövde kommun samt Västra Götalands län. Staden har ett rikt näringsliv med flera större industrier som tex Volvos bolag Powertrain och Volvo Cars. Dessa industrier omsätter ett antal tusen människor i regionen.

Skövdes historia

Skövdes mest kända helgon som förknippas starkt med staden är stadshelgonet Sankta Elin även kallad Helena som skall ha levt på 1100-talet. Hon blev helgonförklarad 1164 och hon blev mördad senare. Under den tidsperioden vallfärdade människor till hennes grav och det bidrog till viss del i den utvecklingen som senare skedde i Skövde då staden blomstrade. Man tror att Skövde fick statsprivilegier i början på 1400 talet.

Skövde som turiststad

För boende och hotell i Skövde rekommenderar vi någon av dessa webbplatser. Hotellskövde.com listar samtliga hotell som man kan boka i staden. Även turistsajten om Skövde på Väst Sverige kan man läsa om boenden som stugor och enklare vandrarhem och campingar.
Skövde är en trevlig stad att semestra i och det finns ganska mycket att göra och se. Vi listar några av de attraktionerna som kan vara spännande att se.
Skövde Kulturhus ligger i de centrala delarna av Skövde och här finns det massor att se för den som är intresserade av konst och kultur. Det finns bland annat en konsthall med tillhörande museeum.

Trandansen vid Hornborgasjön inleds ofta i Mars månad. Exakt när den börjar beror mycket på hur långt våren kommit. Det är ett fantastiskt skådespel med många tusen tranor som anländer till Sverige igen. Även om tranorna är dominerande i antal kan man se många andra fågelarter under denna period på året.

Kommentarer inaktiverade.