Borgholm

Semestra i Borgholm

Borgholm på Öland är en av de mest besökta städerna under sommaren och staden har mycket att erbjuda. Borgholm är av de städer som har mest soltimmar per år och bara en sådan sak är lockade för oss frusna nordbor. På öland finns det massor att göra och se liksom det finns i hela regionen från Glasriket och Kalmar och över ölandsbron ner till fågelmarkerna på södra Öland och sedan vägen upp mot norr. Överallt kommer man att hitta gästgiverier och arkeologiska upplevelser.

Borgholm har ett rutformat gatunät med Storgatan som går igenom samhället från Societetsparken i väster. Borgholms hamn är mycket rogivande och vacker och en stilla sommarkväll är det inget som slår att slå sig ner på någon av ute-serveringarna och titta på båtarna.

Att se i Borgholm och på Öland

Eketorps borg är helt utgrävd fornlämning och numera rekonstruerad, rekonstruktionerna har gjorts direkt på själva fornlämningen. Denna fornborg har mycket att erbjuda som ringmuren som är fem meter hög och sex meter bred och innanför den ligger järnåldershus i sten och medeltida skiftesverkshus i trä. Här kan man uppleva hur det var att leva på järnåldern och hur samhället då fungerade.

Kastlösa glashytta Här man kan man uppleva glasblåsning på Öland. Man kan prova att blåsa glas och man kan dessutom köpa deras eget designade glas på plats.

Hotellrum och boende i Borgholm

Det är lätt att få tag på boende på Borgholm under lågsäsong men vill man åka hit under sommaren krävs det lite planering då det ofta kan vara fullbokat om man inte är ute i tid. Vill man bo på hotell i Borgholm så finns det 19 st hotell (Källa: Hotell Borgholm guiden). Vill man bo på mindre och mer enklare sätt finns det massor med bed and breakfast och stugor som man kan boka.

Kommentarer inaktiverade.