Sola i Karlstad

Karlstad är den största staden i Värmland och ligger precis vid norra Vänerns strand. Det är väldigt nära till vatten i Karlstad och det är därför en mycket populär sommarstad. Kommunen har cirka 86.000 invånare och är residensstad för Värmlands län. Man säger att solen alltid lyser i Karlstad (sola i Karlstad) och det har som många kanske tror inget med att solen faktiskt gör det utan det uttrycket härstammar från en kvinna som levde i Karlstad under 1700-talet. Just temat med solen har Karlstad kommun verkligen byggt vidare på och använder solen som sin grafiska symbol och den är alltså en stor del av Karlstads varumärke. Området kring Karlstad var på grund av sitt läge norr om Vänern en viktig handelsplats förr i tiden. På den tiden hette staden Tingvalla och det var kung Karl IX som i slutet på 1500-talet gav staden fulla stadsrättigheter.

Kända personer i Karlstad

Alla som gillar ishockey lär har hört talas om Färjestads BK som är det framgångsrikaste svenska hockeylaget genom tiderna och har genom åren otaliga SM-guld och har fostrat och slussat vidare världsstjärnor till bland annat NHL. Några kända namn är Håkan Loob och Jörgen Jönsson. Andra personer är förknippade med Karlstad är den mycket kända poeten Gustav Fröding som levde och verkade runt Karlstad under sin tiden runt sekelskiftet 1800-1900-talet.

Hotellen i Karlstad

Det finns hela 20 hotell i området kring Karlstad, det är således ett utbud som gör att både budgetresenären samt de med högt krav på sitt boende skall få sitt lystmäte uppfyllt. För att välja vilket hotell som passar just dig bäst och också läsa detaljerad information om Karlstad så hittar du en jättebra guide över Karlstads hotell här. Där ser du också hur många stjärnor varje hotell har samt det ges möjlighet att boka sina hotellnätter online. För den festsugna som skall utforska stadens alls barer och restauranger finns det många centrala hotell att välja på.

Det finns massor att göra i Karlstad oavsett när du besöker staden, på sommaren är det sol, bad och trivsel på någon av alla stadens utseserveringar som gäller. Karlstads kommun lägger väldigt mycket resurser på blommor och olika planteringar i staden vilket ger att man får en härlig somrig känsla. Mariebergsskogen är en park och en oas mitt i staden där man äter glass och badar på sommaren och åker skridskor under vintern. Sola i Karlstad lyser kanske inte alltid men staden lyser alltid!

Kommentarer inaktiverade.