Göteborgs guiden

Göteborg – Västsveriges huvudstad

Göteborg är Sveriges andra största stad och staden är en viktigt nav i västra Sverige. Staden har ca 600 000 invånare och i hela stor göteborg bor närmare en miljon människor. Staden är viktig för hela Sverige vad det gäller framför allt industrin då många av Sveriges tungviktare i näringslivet har sina fabriker och huvudkontor här. Göteborgarna är allmänt känd för sin humor och humöret
är oftast på topp här trots det bitvis tuffa vinden som ligger på från havet. Man brukar säga ölite skämtsamt att Norrlands vinterkyla är ingenting jämfört med Göteborgs väder.

Göra i Göteborg

Det finns massor att göra i staden när man är här på besök. Har man barn och hela familjen är med ska man missa Liseberg som är Nordens största och roligaste nöjespark. För den som vågar så finns det riktigt maffiga attraktioner som skrämmer slag på de flesta. Hela området är familjevänligt med massor med aktiviteter för båda stora och små. En annan rolig aktivitet som vi vill tipsa om är Universeum som är en mycket trevlig plats där man kan se och prova väldigt mycket. Det finns en del exotiska djur som är intressanta att titta på och man kan utforska lite av varje här. Se hur rymden är uppbyggd eller varför inte botanisera bland alla växter och blommor. För dig som gillar att simma så missa inte Göteborgsimmet som äger rum varje år runt mitten av augusti.

Hotellrum och boende

Då Göteborg är Sveriges andra största stad finns det massor med alternativ för er som vill stanna ett par nätter. Det finns ca 40 hotell i de centrala delarna av Göteborg och man fpr en bra överblick av alla Göteborgs hotell på denna guide. Se även www.goteborg.com för mer info kring boende i staden. De har även information om de lite billigare alternativen som vandrarhem och uthyrning av lägenheter, stugor och den typen av boenden.

Kommentarer inaktiverade.