Trollhättan

Trollhättan har varit en hel del i media senaste åren då SAABs fortsatta öde har varit en stor snackis i media. Trollhättan har alltid varit en industristad med flera tunga företag som SAAB, Volvo Aero som de största företagen. Med tanke på Saabs konkurs kommer det säkert att ske en förändring i staden från den tunga industrin till andra brancher. En bransch som växt en hel del den senaste tiden är filmbranschen. Många av de stora filmerna som släppts i Sverige senaste åren har producerats och filmats från Trollhättan. ”Trollywood” kallas staden lite halvt skämtsamt.

Det finns en del att se och göra när man besöker staden. Staden blommar verkligen upp under Juli månad då Fallens dagar arrangeras. Det är en hyllning till stadens vatten och de gamla slussarna som fungerat som genomfartsled i staden under flera hundra år. För att se olika datum med händelser i Trollhättan se kommunens hemsida. För boende och hotell i Trollhättan se här. Andra saker som är värda att se är det närliggande Hunneberg som är ett berg med mycket historia. Naturen är överväldigande här uppe och har man tur kan man kanske få se skogens konung, älgen. Det finns många älgar på Hunneberg och det är här som Kungen brukar jaga varje höst.

Trollhättan är väl värd ett besök och det finns också en hel del att se och göra för barnen. En attraktion som brukar vara uppskattad är Innovatum som har ett teknikmuseum som de flesta barnen brukar uppskatta. Här man kan prova det mesta och utsikten över Trollhättan får man genom att åka i linbanan över kanalen över till andra sidan berget.

Kommentarer inaktiverade.