Dubai

Dubai

Dubai är en av de större städer i världen som sett det största uppsvinget av besökare och turister senaste åren. Att resa till Dubai handlar för vissa om att beskåda alla de storslagna, häpnadsväckande byggnadsverk som finns i staden. Man kan tillbringa dagarna i solen vid stranden eller poolen då klimatet är mycket behagligt. Duabi har fantastiska restauranger med amt från världens alla hörn. De folkgrupper man mest troligt kommer att stöta på mest under sitt besök är från Ryssland, Indien och Pakistan. Folket i Duabi är väldigt trevliga och det råder en klar nybyggaranda och allt-är-möjligt-kultur.

Dubai city heter huvudstaden i Dubai som är ett av sju emirat på arabiska halvön. Turistnäringen växer snabbast här och en viktig del av Dubais strategi är att satsa på turism och inte enbart förlita sig på oljan som en dag kommer att ta slut. Dubai är skattefritt och importtullen är endast några procent. Det finns massor med hotell att välja mellan i staden och vi rekommenderar hotelldubai.nu när ni ska boka hotell i dubai.

Duabi är inte särskilt rikt på historiska sevärdheter utan har istället koncentrerat sig på att bygga nya storslagna attraktioner som skall locka turisterna. När man bygger något är det ofta störst i världe, tex finns det konstgjorda sjöar samt hela öar som är fabricerad. En annan kul sevärdhet är den skidanläggning som anlagts inomhus med en ca 400 m lång backe. Det finns otaliga shoppingcenter i staden. Störst bland shoppingtemplen är Mall of the Emirates. Andra exempel är Ibn Battuta Mall som är byggt kring teman på olika länder och lyxvaruhuset Emirates Towers Boulevard.

Kommentarer inaktiverade.