Borlänge

Borlänge stad

Borlänge ligger i dalarna och är länets största stad med ca 49 000 invånare vilket gör staden till den 25:e största staden i Sverige. Borlänge är en utpräglad industristad med tung industri som järnverk och pappersbruk. Dock håller hela kommunen på att förändras och stora satsningar har gjorts på teknik och infrastruktur. Högskolan i dalarna har växt ordentligt och flera stora företag som inte har med indistri att göra har etablerat sig i kommunen. Även statliga företag som Vägverket och banverket har etablerat sig på orten. Borlänge har även en flygplats som heter Dala Airport.

Turism i Borlänge
Som i resten av dalarna kan man njuta av en enastående natur i länet och i Borlänge finns det ett par områden vi rekommenderar lite extra. Holmsjöarna är ett naturreservat med 3 sjöar, Stora och Lilla Holmsjön och Vasstjärn. Holmsjöarna är Borlänges näst största naturreservat. Anledningen varför det är ett naturreservatet är för att man vill bevara det rika fågellivet. Det andra området som rekommenderas är Smäcken som är ett fågelskådnings paradis. Vintertid ser man fullt av övervintrade änder eftersom vattnet inte fryser här. Smäckebn ligger ca 5 km söder om Borlänge centrum och man kan säga att omnrådet ligger inklämt som en grön oas mellan bostadsområden.

Boende i Borlänge är ganska enkelt att hitta. Det finns hela 8 st hotell i staden vilket är mycket för en stad på ca 50 000 invånare. www.hotellborlange.se rekommenderas då de listar alla Borlänges hotell. För komplett turistinformation rekommenderar vi visitsodradalarna.se där man kan läsa om alla sevärdheter och aktiviteter man kan göra i Borlänge och dess närhet när man besöker området. Vintertid är regionen ett mecka för alla som gillar att åka skidor vare sig det är utför eller på tvären. I falun finns det en stor anläggning som till och med brukar arrangera världscuptävlingar i längdåkning, lugnets skidstadium. Vill man hellre åka utför kan man åka de dryga 10 milen till Sälen eller så väljer man något av de andra alpinanläggningarna som finns i närheten.

Kommentarer inaktiverade.