Borås

Borås i Västergötland och Västra Götalands län är kanske mest känt för sin textilindustri samt fotbollaget Elfsborg IF som är stadens stolthet i sportkretsar. Kommunen har ca 105 000 invånare.
Staden var länge ett ”knalle” centrum med knallarna som resta runt och sålde sina varor. Det finns många postorder företag i staden , tex Hobbex, Ellos, NetOnNet och Halens. Även Gina Tricot har sitt säte i Borås.

Tips att göra i Borås

Abecita Konstmuseum är ett måste att se om man gillar konst och kultur. Detta museeum visar först och främst foto och grafik samt nordisk textilkonst. Det som gör museet unikt och intressant är att samlingen är unik i Europa och består av över 400 verk som är representerade av ett 30 konstnärer. Förutom konst och grafik har Abecita Konstmuseum också fotoutställningar med jämna mellanrum som kompletterar den ordinarie samlingen. Ett annat museeum att besöka om man gillar sport är Idrottsmuseet. Här finns visas Borås idrottshistoria i detalj.

Stadsparken är en grön oas mitt inne i Borås. Här man kan njuta av ett rikt växtliv och grönska som framträder långt in på hösten. Blommande lökväxter pryder parkens gräsmattor och rabatter under våren. De följs av härliga rabatter med sommarblommor och perenne växter. Just blommorna har en central uppgift i Stadsparken. Det är sedan gammalt en plats för planteringar och än idag planteras de flesta av blommorna i Stadsparken.

Turistinformation

Bra att känna till för dig som ska besöka staden är att www.boras.com har utförlig information om varje sevärdhet och tips på annat nyttigt när man besöker staden. Boende och hotell kan ses på www.hotellboras.com där man kan läsa om Borås 8 hotell. Vill man inte på hotell finns det många mindre och billigare boenden som kan hittas på den officiella turistsidan för Borås.

Kommentarer inaktiverade.