Marstrand

Mer om Marstrand

Marstrand är en liten kustort som ligger i Kungälvs kommun ca 3 mil från Göteborg. Man tar sig till Marstrand via båt och man kan även ta sig till den ena ön (Koön) med bil då den är sammanbunden med fastlandet. Marstrand blommar verkligen upp sommartid då turister vallfärdar till den lilla ön. Trots att ön till ytan är ganska liten finns det många restauranger och boenden/hotell för att kunna ta emot alla turister. Lägg till detta ett väldigt rikt utbud av krogar, butiker och fantastiska omgivningar och du har en härlig semesterupplevelse. En annan sak som Marstrand är känd för är den årliga regattan som går runt ön. Marstrand är en av de största seglar orterna i Sverige och detta beror på att det ofta blåser gynnsamma vindar runt ön.

Den kanske mest fulländade upplevelsen att besöka Marstrand är på sommaren och då framför allt sensommaren. Naturen och miljön som Marstrand bjuder på i slutet av sommaren och början på hösten är underbar. Att då ta en avslappnade promenad runt ön är som balsam för själen.

Boende på Marstrand
Det finns gott om alternativ om man skall besöka ön. Det finns faktiskt flera fyrstjärniga hotell på den lilla ön med alla tänkbar service. Grand hotell eller Marstrands havshotell håller hög klass inrymda i fantastiska byggnader. Det finns även tee och två stjärniga hotell samt även ett par små pensionat och en herrgård där man kan övernatta. Se alla hotellen på www.hotellmarstrand.se eller läs mer om staden på vastsverige.com/marstrand/

Offseason är det Marstrand ett populärt resmål för företag som gärna lägger sin konferens på något av stadens hotell. Det finns gott om aktiviteter och upplevelser med havet som gemensam nämnare. Oavsett om man vill konferera, fiska, åka på safari eller bara njuta av en skärgårdstur finns det gott om alternativ. Oavsett vad orsaken är till att besöka ön åker man därifrån med en god känsla efter att ha fått uppleva lugnet och atmosfären på Marstrand.

Kommentarer inaktiverade.