Dalarna – Rättvik

Dalarna är ett av våra mest omtyckta resmål oavsett om det är på vintern eller under sommartid. Vintertid är regionen ett mecka vad det gäller skidåkning, både på längden och utför. Sälen är det populäraste resmålet då svenskarna vallfärdar hit för att koppla av med skidåkning och njuta av det härliga vinterlandskapet.

Lite längre österut finns Mora som är kanske mest känt för världens största skidlopp som går av stapeln den sista söndagen i Mars varje år. Nämligen Vasaloppet och varje år är det ca 50 000 personer som vill åka de 9 milen mellan Sälen och Mora.

Sommartid är regionen Rättvik och Tällberg väldigt populära resmål då deras strategiska läge vid Siljans strand gör de till omtyckta semestermål. Rättvik är även ett populärt resmål under midsommar. De flesta förknippar den lilla staden med just midsommar. Rättvik är även känt internationellt för sin folkmusik. Orten har bara drygt 5000 invånare men under sommartid tredubblas den befolkningsmängden. Vill man även kunna njuta av Spa behandlingar rekommenderas att man bokar plats på något av de spa anläggningar som finns i regionen. Tällberg har flera rekreationsställen där lugn och ro och välbefinnande står i centrum. Tällberg med drygt 700 invånare har uppemot 500 000 besökare varje år.

Bra resurser:
Hotellbokning Rättvik – www.hotellrättvik.se
Turistinformation om området – www.siljan.se

Det finns även flera olika gästgiverier som serverar utsökt mat. Oavsett vilken av årstiderna man besöker dalarna finns det som sagt otaliga möjligheter att kunna njuta av en härlig avkopplande semester.

Kommentarer inaktiverade.