Smögen – Västkustens mecka

Smögen är en ö och tätort i Sotenäs kommun. När du besöker Smögen möts du av ett underbart kustlandskap med fantastisk natur och nära till vattnet vart du än befinner dig. Eftersom Smögen ligger längst ut mot västhavet i Sotenäs kommun är det ett betydelsefullt fiskesamhälle. I dagsläget är Smögen ett sommarparadis och en av Sveriges mest besökta turistorter med hundratusentals besökare årligen. Smögens största turistattraktion är Smögenbryggan som ligger längs södersidan av Smögens gamla fiskehamn.

Smögenbryggan är under sommaren Sveriges största besöksmål. Längs med bryggan finns butiker, caféer, krogar och uteserveringar med en magnifik utsikt. Den som vill prova på nattlivet kommer inte bli missnöjd, här finns flera olika nattklubbar och barer.

Söder om Smögenbryggan hittar du Kon-Tiki aktivitetscenter. Här kan du hyra kajak och lära dig dyka, du kan också hänga med på en dyk utfärd. Turen börjar 10:00 och 14:00 varje helg och tar cirka 1,5 timme. Detta är något som passar både nybörjare och erfarna dykare.

Resurser för Smögen kommun:
Hotellbokning och övrig logi i Smögen
Turistbyrån i Smögen

Här hittar du en av Sveriges enstaka fiskeauktioner. Vid hamnen auktionerar fiskarna ut sina fångster, det som säljs är färsk fisk, räkor och andra delikatesser i världsklass. När fiskebåtarna kommer in till hamnen för de sin fångst in i auktionssalen där det sedan auktioneras ut. Detta är något för den fiskeintresserade eller helt enkelt för dig som gillar fisk och skaldjur. Du kan även gå till någon av serveringarna och frossa i färska delikatesser från havet i lugn och ro med utsikt över vattnet.

Om du är badsugen behöver du inte leta länge, här finns det gott om badplatser. Flöjten är en populär badplats med grund vik, sandstrand och klippor, perfekt för hela familjen.

Känner du dig äventyrlig kan du alltid hänga med på hummersafari för söka efter havets svarta guld och få lite insikt i hur det är att vara fiskare. Turen tar cirka 4 timmar och ni får själva hjälpa till med att fånga bojarna, dra upp tinorna, ta ur fångsten och få känna på humrar, sjöstjärnor och krabbor.

I Smögens utmärkta fiske och hummervatten fångar man även en hel del fisk. Varje dag görs fisketurer som är 3-4 timmar lång, då är ni istället på jakt efter bland annat makrill, sej, torsk och bleka.

Kommentarer inaktiverade.