Kap Verde

Kap Verde är ett afrikanskt land beläget ute i Atlanten bestående av många olika öar. Ögruppen har de senaste åren seglat upp som ett populärt resmål för soltörstande svenskar.

De svenska researrangörerna Ving och Fritidsresor flyger numera charter till Kap Verde. Landet får väldigt lite regn och med sitt läge ute i Atlanten blir det aldrig för varmt, det är perfekta temperaturer för sol och bad under den svenska långa vintern. Dagstemperaturen i december ligger på cirka 26 grader och det är behagliga 24 grader i vattnet. Det finns många fina hotell att välja på och några erbjuder all inclusive. Kap Verde har framför allt blivit ett alternativ till det klassiska resmålet Kanarieöarna då restiden bara är ca 2 timmar ytterligare men är både varmare och mer solsäkert än Kanarieöarna. Ving flyger direkt till Kap Verde men Fritidsresor stannar och tankar sina plan på vägen vilket leder till lite längre restid.

Kap Verde lockar också många dyk- och surfentusiaster då det på många ställen runt Kap Verdes öar blåser riktigt rejält. Detta gör att många vind- och även kitesurfare lockas hit från hela världen. Vad det gäller dykningen så finns det många bra dykplatser utanför öarna. Havet är fullt av färgglada fiskar och mycket muränor. Sikten är normalt 15-20 meter och det finns flera olika rev.

Lite praktiska saker att tänka är att man behöver ansöka om visum innan man besöker landet. Det hjälper konsulatet i Sverige till med och det tar normalt ca 2-3 veckor innan det godkänns så tänk på att vara ute i god tid innan. Språket som talas på öarna är portugisiska och men det blir allt vanligare att man kan prata engelska i och med turismens ökande. Det finns inga jättegiftiga djur på öarna, det man ska se upp med är skorpioner men de är inte dödliga. Vidare ska man inte dricka vattnet ur kranen utan köp alltid dricksvatten på flaska i affären.

Det var lite kort info om härliga Kap Verde men vill du läsa mer så klicka dig vidare på någon av länkarna nedan:

Föreningen Cabo Verde: http://www.caboverde.se/
Guide över Kap Verde på svenska: http://www.kapverde.se
Tripadvisor om landet: https://www.tripadvisor.se/Tourism-g293774-Cape_Verde-Vacations.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *