Malaga – solkustens huvudstad

Malaga är en stad på frammarsch, fler och fler hittar till Costa del Sols egna huvudstad. Oavsett om det är stranden, shopping, nattliv med restauranger och barer eller sevärdheter som lockar hittar man detta här.

Malaga har tidigare varit en typiskt spansk stad som inte har blivit överröst av turister. Här har man kunna besöka restauranger och barer och känt sig som en av lokalbefolkningen. Turisterna har ofta landat på Malagas flygplats men för att sedan åka vidare till någon av de andra städerna på Costa del Sol. Men då har man tyvärr missat något väldigt vackert och sevärt. Nu på senare år har Malaga gjort ett uppsving och fler och fler har äntligen hittat denna fina stad och valt att tillbringa sin semester här.

I Malaga finns ett stort utbud av hotell oavsett om du vill ha ett billigt alternativ eller om du vill ha det lite lyxigare. Här kan man hitta hotell som är belägna vid stranden eller i den historiska delen av av Malaga eller mer centralt helt beroende på vad du vill ha ut av din semester – sök hotell i Malaga här. Vill man inte ha det lyxiga boendealternativet som en hotellsemester ger finns det även ett stort utbud av lägenheter som man kan hyra av privatpersoner. Det finns många olika bostadsförmedlare som samlar lägenheter eller hus som privatpersoner vill hyra ut. Genom att boka via en förmedling blir det ett tryggare alternativ att boka bostad. Hyr man en lägenhet eller ett hus får man ett lite friare boende där man har möjlighet att själv laga mat om man inte vill gå på restaurang och ofta finns det även tvättmaskiner för den som stannar en lite längre period. Även flera hotell har lägenhetsalternativ där det finns flera rum och kök för egenhushåll. Här kan du söka semesterbostad på Costa del Sol.

lyxigt hotell

lyxigt hotell


Malaga är den näst största staden i provinsen Andalusien och brukar kallas Costa del Sols huvudstad. Det är här flygplatsen finns och här man landar när man ska besöka Costa del Sol. Malaga har en rik historia och det finns mycket sevärdheter som är bevarade. Här får man inte missa att besöka Alcazaba, Castillo de Gibralfaro, teatro Romano och den berömda katedralen. Hösten 2003 öppnade man Picassomuseet i Malaga där man har samlat många av Picassos verk. Själva stadskärnan är ganska liten och man tar sig lätt fram gående. Går man på den populära gågatan Marqiues de Larios hittar man ett flertal butiker så som exempelvis Mango, Desigual, Massimo Dutti, Gody m.m. På de omkringliggande smågränder finner man även en massa restauranger, barer och caféer. Vid buss- och tågstationen som ligger till väster om floden hittar man ett stort shoppingcenter där det finns ett flertal olika butiker och en mataffär. Även shoppingcentret El Corte Ingles hittar man i Malaga på andra sidan floden från centrum till.

Vill man inte bara ha shopping och sevärdheter finns det även stränder i Malaga. Vad passar inte mer perfekt än att efter att ha gått en dag i värmen bege sig till stranden och ta sig ett svalkande dopp i havet. Playa de la Malagueta är den mest kända stranden i Malaga och är belägen vid stadsdelen Malagueta. Denna strandremas är en kilometer lång och man hittar den i slutet av Paseo del Parque framför tjurfäktningsarenan och lite snett åt höger. På stranden kan man hyra solstol med parasoll och lägga sig i värmen och bara njuta av den sköna atmosfären och höra vågornas brus mot stranden.

Härliga stränder

Härliga stränder


Läs mer om Malaga på den officiella sidan för Spanien här: http://www.spain.info/sv/que-quieres/ciudades-pueblos/provincias/malaga.html

Kommentarer inaktiverade.